ADOSO Başkanı: Yeni kanun kayıt dışılığın önlenmesine katkı sağlayacak

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun kayıt dışılığın önlenmesine katkı ve fayda sağlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Sanayi Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bünyesinde faaliyet gösteren AKİB Akademi işbirliğiyle düzenlenen ?İş hayatına etkileri ve ihracatçılar açısından yeni Türk ticaret kanunu? konulu seminerin açılışında konuşan ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, kayıt dışılığın Türkiye'de en önemli sorunlardan biri olduğunu, bunun kamuya vergi kaybı, özel sektöre ise haksız rekabet olarak zarar verdiğini kaydetti.

Kanunun asıl amaçlarından birinin kayıt dışılığın önlenmesi olduğunu vurgulayan Sürenkök, ?Kanunla ticari hayatla ilgili ve kayıt dışılığın önlenmesine yönelik önemli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Yeni hükümler bu mücadeleye büyük katkı ve fayda sağlayacaktır.? dedi.

Yeni kanunun şirketlerin kurumsallaşması, sürdürülebilirliği, rekabet gücünün artırılması ve şeffaflık açısından önemli fırsat oluşturduğunu ve zemin hazırladığını vurgulayan Sürenkök, yeni kanun yürürlüğe girmeden önce iş dünyasının önemli endişelerinin yüzde 90'lık bölümünün giderildiğini kaydetti.

Toplantıda daha sonra Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Mersin Şubesi Başkanı Dursun Göktaş, yeni kanun hakkında bilgi verdi. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini hatırlatan Göktaş, kanunla ilgili yönetmelik ve tebliğlerin yayınlanmadığını, bu nedenle değişikliklerin uygulanmasıyla ilgili iş dünyasının sıkıntılar yaşadığını bildirdi. Göktaş, uygulamaya ilişkin yönetmelik ve tebliğlerin acilen yayınlanması gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber